Ur Arkivet (19 jun – 31 aug)

På Frövifors Pappersbruksmuseum finns ett bruksarkiv med handlingar som sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet. Där finns handlingar och föremål som berättar om livet på bruket och brukssamhället i Frövifors. Det är också berättelser om livet på de herrgårdar och gods i brukets närhet där ägarna levde sina liv.

I utställningen ”Ur Arkivet” visas ett urval av alla de tusentals böcker, handlingar och föremål som bevaras i Frövifors Pappersbruksmuseums arkiv. Det blir en spännande resa i dåtida berättelser, minnen, estetik och vardag, då allt från recept, reseskildringar, herbarium och storslagna skisser på lusthus visas upp.

 

 

Sommaren 2018 visas tre stycken utställningar på Frövifors Pappersbruksmuseum som har temat ”böcker” som en gemensam nämnare. Utställningarna ”Extrakt”, ”Build/Bind” och ”Ur Arkivet” visas under perioden 19/6 – 31/8. Se mer information om våra öppettider.

I anslutning till utställningarna finns en skapande verkstad där besökande barn kan släppa loss kreativiteten efter att ha funnit inspiration i utställningarna.

Specialvisningar av sommarutställningarna hålls vid några tillfällen under sommaren.