Build/Bind (19 jun – 31 aug)

Skinn, klot, papper och pergament. Smaka på ord som sprängt snitt, orientalisk häftning, franska kapitälband och upphöjda bind.

Handbokbindning är ett gammalt och traditionellt yrke men ger samtidigt frihet till eget skapande. Det är ett hantverk som ger tillfredsställelse åt alla sinnen.

På Leksands Folkhögskola finns Nordens enda yrkesutbildning i bokbinderi. Avgångseleverna på bokbinderiutbildningen har arbetat med olika utmaningar under året, och variationen är stor mellan tekniker, material och uttryckssätt. Utställningen ”Build/Bind” visar prov på både klassiskt, modernt och historiskt bokbinderi.

Sommaren 2018 visas tre stycken utställningar på Frövifors Pappersbruksmuseum som har temat ”böcker” som en gemensam nämnare. Utställningarna ”Extrakt”, ”Build/Bind” och ”Ur Arkivet” visas under perioden 19/6 – 31/8. Se mer information om våra öppettider.

I anslutning till utställningarna finns en skapande verkstad där besökande barn kan släppa loss kreativiteten efter att ha funnit inspiration i utställningarna.

Specialvisningar av sommarutställningarna hålls vid några tillfällen under sommaren.