Stormen (4 feb)

Föreställningen spelas på Frövifors Pappersbruksmuseum i anslutning till kulturevenemanget ”Vinterspår” den 4 februari 2017, kl 17.00. Frövifors Musikkår spelar innan föreställningen kl 16.00-16.45.

Biljettpris: 150kr (Inkl fika)

Biljetter säljs på:
Frövifors Pappersbruksmuseum
ICA Supermarket Näsbyhallen
Lindesbergs Bibliotek

Arrangörer:
Frövifors Pappersbruksmuseum
Frövi Kulturförening

Program:
16.00-16.45 Frövifors Musikkår spelar i entréhuset.
17.00 Föreställningen börjar nere i maskinhallen.
I föreställningen hålls en paus. I denna paus serveras fika nere i maskinhallen.


Våren 2017 turnerar Riksteatern och Örebro länsteater med Stormen, en av Shakespeares mest älskade pjäser. Det blir en komedi om att våga se världen på ett nytt sätt.

Ett skepp förliser i en storm och passagerarna spolas i land på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som överlevt, och om de någonsin ska komma därifrån. Ön blir en plats att rannsaka sig själva och börja fantisera om andra sätt att leva. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och hårt arbete. En narr och en drucken betjänt vill använda öns resurser för fullt tills de tar slut. Över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sina hårt tuktade naturandar och en plan för att återta makten.

Det blir en fri tolkning med samtida relevans, utan att frångå originalets sagoskimmer. Pjäsens tema om självrannsakan och försoning talar starkt till vår tid. I Michael Cockes regi blir det en magisk föreställning i Prosperos anda med oväntade förvandlingar och mycket musik.

Jag hoppas att vår uppsättning kan bli en inspirerande hyllning till människans förmåga att tänka om och hitta nya lösningar i tider när allt verkar hopplöst, säger regissör Michael Cocke.

Föreställningen är en samproduktion med Örebro länsteater.