Konstnärsresidens – Jukhee Kwon (2023)

Konstnären Jukhee Kwon till Frövifors

Under vintern har museet tillsammans med Ljusstråk i Nora, Hällefors kulturskola och Open Art i Örebro haft det svåra uppdraget att välja ut varsin konstnär av 242 som sökt till årets Artist in Residence i Örebro län.

– Jukhee Kwons konstnärskap är fascinerande. Hon använder sig mycket att böcker som material och formar dem både på ett arkitektoniskt och organiskt sätt, berättar Pernilla Hjelt curator och museipedagog på Frövifors Pappersbruksmuseum. Skulpturerna kan med sina böljande rörelser ta över rum eller vara små och skapa som håligheter och förvrängningar i verkligheten. Vi är tacksamma och hedrade att få ha henne hos oss i slutet av sommaren, det var ett självklart val för oss!

Workshops och utställning

Jukhees första vecka på museet börjar med att hon håller skaparverkstad för barn 6-15 år. Från 10-12 augusti är det drop-in i ateljén på Frövifors pappersbruksmuseum mellan kl.10-12 och kl.13-15. Alla barn får chansen att skapa ett konstverk tillsammans med Jukhee.

Residenset kommer avslutas med en utställning som kommer visas under september. Under Jukhees vistelse på museet i slutet av sommaren kommer besökare kunna få en glimt av vad utställningen kommer innehålla. Det är då den kommer växa fram! Invigningen av Jukhee Kwons utställning sker den 2 september kl. 11-13. Ni är varmt välkomna!

Konstnärssamtal
En viktig del i residenset är att invånare och intresserade ska få möjlighet att träffa vår konstnär. Det kan man göra den 16 augusti under ett konstnärssamtal i Frövifors pappersbruksmuseum. Då får vi veta mer om hennes konst, om Sydkorea, Italien, London, om hur det är att bo i ett gammalt kloster och yoga.

Arrangemanget börjar kl. 18 och vi bjuder på smörgås och dricka. Vi behöver därför en föranmälan senast 13 augusti. Mejla kulturkontoret@lindesberg.se eller ring 0581-811 45.