Ett år på Hinsan (26 nov)

Föreställningen spelas lördagen den 26 november kl.18-20 i maskinhallen på Frövifors pappersbruksmuseum. Fika serveras i pausen. (Ingår i biljettpriset)
Klicka här för att boka din biljett.

Med avstamp i Lindesbergs kulturhistoriska arkiv hittades noter med musik som framförts på Hinsebergs herrgård i början av förra seklet. Kapell Malén fick uppdraget att återväcka musiken. Resultatet kan ni ta del av under en stämningsfylld musikföreställning i Frövifors pappersbruksmuseum.

Ett år på Hinsan är en fiktiv historia om vad som kan ha utspelat sig under året 1909 på Hinsebergs herrgård.

Mycket spännande hände i Lindesberg vid den här tiden, Kung Oscar kom på besök och man kunde besöka den stora utställningen, spelmansstämmas rikstävling ordnades i Lindesberg och ett spännande brev kom från släktingar i Amerika.

Sara Sporre bjuder på berättelser genom föreställningen och Kapell Malén ger oss musikaliska skildringar med fantastiska låtar från Hinseberg.

Kapell Malén (Camilla Malén Friman cello, Anna Johansson fiol, Klas Friman gitarr) är trion från Lindesberg som skapar sitt eget musikaliska universum, med ena foten i den traditionella folkmusiken, ständigt utforskande och sökande efter nya musikaliska infall till sina arrangemang och sin egen musik. Nyfikenheten väcktes förstås när de fick höra talas om noterna i arkivet. Det var spännande att genom notboken få en känsla av hur det kan ha låtit i herrgårdsmiljön i början av 1900-talet. Där fanns även originalmusik komponerad av Josef Sandén från Gusselby. Av materialet har Kapell Malén valt ut delar och gjort egna arrangemang som speglar trions egna uttryck.