De finns över hela världen. I varje butik, inom industrin, på alla marknader och även för produkter som du kanske aldrig kommer i kontakt med.
Förpackningarna har blivit en så vanlig del av vår tillvaro att vi ofta inte tänker på dem. Men de har en ovärderlig funktion. Förpackningar skyddar varor, samlar ihop dem effektivt, möjliggör transporter och fungerar som bärare av information.

En smart miljösparare
Rätt utformad och använd har en förpackning möjligheten att minska resursslöseriet och förbättra för miljön – hela vägen från tillverkaren till hemmet. Men det gäller att välja rätt. Både materialvalet och utförandet avgör hur miljöeffektiv den blir i slutändan.

Välj papper när du kan och plast när du måste
För miljön är papper helt överlägset. Pappersförpackningen kommer från förnybara råvaror, kan återvinnas och om den hamnar i naturen bryts den ned. Inga andra material har samma förutsättningar för att göra skillnad.

En utställning om hållbarhet
Missa inte vår utställning på Frövifors Pappersbruksmuseum, vid foten av vårt kartongbruk i Frövi och i hjärtat av den svenska förpackningshistorien. Du får ta del av en intressant berättelse och veta lite mer om hur BillerudKorsnäs tänker. Förhoppningsvis tar du också med dig nya insikter om förpackningarnas viktiga roll för en hållbar utveckling.